Banner
Banner

Een buitengewone woonzorgboerderij voor mensen met dementie

Archief

Lees hieronder een aantal artikelen uit ons archief

Gusta

In het najaar van 2017 is het schilderwerk van Gusta van der Meer, bewoonster van Oosterweg 5D, ontdekt door de World Health Organization. Een van haar werken prijkt op het rapport van de WHO 'Integrated care for older people'. Bekijk het kunstwerk van Gusta, en natuurlijk het rapport hier.

In 2016 bezochten Suus en Jetty, beide gediagnosticeerd met een vorm van dementie, de Reigershoeve om de woonzorgboerderij 'te keuren'. Lees hier hun ervaringen in een artikel van Denkbeeld.

In december 2016 interviewde het tijdschrijft Denkbeeld onze collega Roos Zwart. Werken met mensen met dementie is op zoek gaan naar creatieve oplossingen! Lees hier het hele interview.

Koning Willem Alexander

Op 5 juli 2016 heeft Koning Willem Alexander de Reigershoeve vereerd met een bezoek. Het was een prachtige dag waarop de koning heeft gesproken met bewoners, vrijwilligers en mantelzorgers. Na deze ontmoetingen hebben we met de koning, toenmalig staatssecretaris Martin van Rijn en een klein gezelschap van wetenschappers en bestuurders gesproken over hoe de zorg zoals die wordt geboden op de Reigershoeve, kan worden overgenomen op andere locaties voor verpleeghuiszorg in Nederland.

Zorgvisite

ZORGVISITE
We kregen in februari 2015 bezoek van de zogenaamde THE dames om ons te beoordelen op onze gastvrijheid. De dames schreven een heel mooi stuk over de Reigershoeve in hun landelijke nieuwsbrief, waar we trots op zijn! Dit is terug te lezen op de website van zorgvisite.nl.

Het Rabo Dichtbijfonds heeft geld geschonken voor de aanschaf voor de robotzeehond Paro. Lees het artikel hier.

In augustus 2015 zijn Dieneke en Henk geinterviewd door vaktijdschrift voor de psychogeriatrie Denkbeeld. Lees het artikel 'Van onderzoeker naar zorgboerin' hier.