• Een buitengewone woonzorgboerderij voor mensen met dementie

Vrijwilligers

Er gebeurt veel op de Reigershoeve. Eigenlijk …. heel veel. Naast de professionele krachten zijn er nu 70 vrijwilligers op de Reigershoeve. De professionele krachten werken vooral met en voor de bewoners, de vrijwilligers helpen in één van de woningen of zij werken in de tuin of voor de dieren. Ook zijn er vrijwilligers gastheer/gastvrouw in ontmoetingsruimte De Vrolijke Merrie of zij zijn betrokken bij de groepsactiviteiten voor bewoners en bezoekers van de dagbesteding. Daarnaast verrichten vrijwilligers onderhoud en doen klussen.

Vrijwilliger zijn bij de Reigershoeve heeft een grote toegevoegde waarde voor de bewoners, bovenop wat onze professionele medewerkers doen.

Woning vacatures

In alle vier de woningen zijn mensen welkom die persoonlijke aandacht willen geven in de vorm van een activiteit. Dit kan heel actief zijn in de vorm van wandelen, fietsen op de duofiets, voetballen of jeu de boulen, maar ook een spelletje spelen, herinneringen ophalen, lezen, nagels lakken of haren verzorgen, iets koken of bakken, samen film of t.v. kijken. Aansluiten bij wat iemand heeft gedaan als hobby of werk, daar waar belangstelling of mogelijkheden liggen.

De begeleiders in de woning zijn hierbij behulpzaam en geven aan wat er nodig en wenselijk is.

De sfeer in de woning is huiselijk, warm en gezellig. Vrijwillgers dragen bij aan die sfeer en hun persoonlijke inbreng.

Naast dat vrijwilligers altijd welkom zijn op alle dagen van de week, zijn wij op dit moment specifiek op zoek naar een leuke, gezellige en enthousiaste vrijwilligster die het leuk vindt om met een bewoonster, met beperkt zicht tussen 13:30-15:30 thee te drinken, te praten of te wandelen.

Dagbesteding vacatures

 

Activiteiten

Vrijwilligers die willen helpen bij de activiteiten in de werkplaats, op de dagbesteding op donderdagochtend en/of de middag. 

Vrolijke Merrie (ontmoetingsplek)

Gastvrouwen en/of heren voor woensdagochtend en/of middag.

Chauffeurs

Chauffeurs voor het rijden op de personenauto of personenbus van de Reigershoeve. Het betreft het halen en/of brengen van deelnemers van de dagbesteding voor de regio Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Limmen. De tijden zijn van 9:00 tot 10:00 en 16:00 tot 17:00. 

Algemene vacatures

Tuin

  • Vrijwilligers die één of meerdere dagdelen mee willen helpen bij het onderhouden van de grote moestuin, beweegtuin, weide en de bloem- en plantenperken. Met uitzondering van zondag kan er elke dag gewerkt worden.

Dieren

  • Vrijwilligers die de dieren op woensdag aan het eind van de dag (tussen 16.00 en 19.00 uur) willen komen voeren.

Klussen

  • Vrijwilligers die op vragen van medewerkers willen zorg dragen voor onderhoud of voorbereiding van activiteiten.

Ben je al vrijwilliger en heb je tijd en zin om nog iets erbij te doen? Ben je nieuwsgierig naar een vrijwilligersbaan op de Reigershoeve? Wil je meer informatie over één van de vacatures?

Stuur dan een bericht aan vrijwilligers@reigershoeve.nl. Je reactie komt dan bij Dieneke Smit terecht, zij zal contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Nieuws

30 juni 2019

Collega's gezocht!

Voor onze buitengewone zorgboerderij zoeken wij buitengewone woonzorgbegeleiders of woonzorgmedewerkers (16-32 uur). 

14 november 2018

Jubileumeditie Snavelklepper

Ter ere van ons 5-jarig bestaan op 1 oktober 2018, hebben we een jubileum editie van onze Reigershoeve-nieuwsbrief uitgebracht.

14 juni 2018

Snavelklepper

Het heeft even geduurd maar... Er is weer een nieuwe Snavelklepper!

2017, Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment

Top