Vrijwilligers

Er gebeurt veel op de Reigershoeve. Eigenlijk …. heel veel. Naast de professionele krachten zijn er nu 70 vrijwilligers op de Reigershoeve. De professionele krachten werken vooral met en voor de bewoners, de vrijwilligers helpen in één van de woningen of zij werken in de tuin of voor de dieren. Ook zijn er vrijwilligers gastheer/gastvrouw in ontmoetingsruimte De Vrolijke Merrie of zij zijn betrokken bij de groepsactiviteiten voor bewoners en bezoekers van de dagbesteding. Daarnaast verrichten vrijwilligers onderhoud en doen klussen.

Vrijwilliger zijn bij de Reigershoeve heeft een grote toegevoegde waarde voor de bewoners, bovenop wat onze professionele medewerkers doen.

  • Een buitengewone woonzorgboerderij voor mensen met dementie

Dagbesteding vacatures

 

Chauffeurs

Chauffeurs voor het rijden op de personenauto of personenbus van de Reigershoeve.

Het betreft het halen en/of brengen van deelnemers van de dagbesteding voor de regio Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Limmen, tussen 9.00 en 10.00 uur en vanaf 16.00 uur. Er is dagbesteding van maandag t/m zaterdag. 

Woning vacatures

In de woningen zijn mensen welkom die persoonlijke aandacht willen geven in de vorm van een activiteit.

Dit kan heel actief zijn in de vorm van wandelen, fietsen op de duofiets, voetballen of jeu de boulen, maar ook een spelletje spelen, herinneringen ophalen, lezen, nagels lakken of haren verzorgen, iets koken of bakken, samen film of t.v. kijken. Aansluiten bij wat iemand heeft gedaan als hobby of werk, daar waar belangstelling of mogelijkheden liggen.

De sfeer in de woning is huiselijk, warm en gezellig. Vrijwillgers dragen bij aan die sfeer en hun persoonlijke inbreng.

Naast dat vrijwilligers altijd welkom zijn op alle dagen van de week, zijn wij op dit moment specifiek op zoek naar: Kook vrijwilligers die wekelijks in de woningen komen koken, beweeg vrijwilligers, om met de bewoners te "sporten en personenbus chauffeur vrijwilligers die er 's avonds met enkele bewoners eropuit gaan.

 

MUZIEK VRIJWILLIGER

Wij zoeken iemand die het leuk vindt om op donderdagmiddag vanaf 15:30 uur de muziek middag te komen verzorgen voor onze bewoners met accordeon, piano of een ander instrument. 

ZWEMVRIJWILLIGER

Op de maandagochtenden gaan wij zwemmen met enkele bewoners en/of deelnemers van de dagbesteding.

Wij zoeken mensen die hierbij ons kunnen begeleiden.

Algemene vacatures

Tuin

  • Vrijwilligers die één of meerdere dagdelen mee willen helpen bij het onderhouden van de grote moestuin, beweegtuin, weide en de bloem- en plantenperken. Met uitzondering van zondag kan er elke dag gewerkt worden.

Dieren

  • Momenteel zijn er geen vacatures 

Klussen

  • Vrijwilligers die op vragen van medewerkers willen zorg dragen voor onderhoud of voorbereiding van activiteiten.

Ben je al vrijwilliger en heb je tijd en zin om nog iets erbij te doen? Ben je nieuwsgierig naar een vrijwilligersbaan op de Reigershoeve? Wil je meer informatie over één van de vacatures?

Stuur dan een bericht aan info@reigershoeve.nl. Je reactie komt dan bij het secretariaat terecht, zij zullen contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Nieuws

14 oktober 2021

Snavelklepper

Eindelijk weer nieuws van de Reigershoeve! Na diverse lock-downs en allerlei andere Covid beperkingen bruist de Reigershoeve weer als nooit te voren. Deze Snavelklepper wil hiervan getuigen. 

08 september 2021

Opleiding verzorgende IG dementiezorg

Wij starten in februari 2022 wederom met de opleiding verzorgende IG dementiezorg bij de Reigershoeve. Klik hier voor meer informatie. Aanmelden kan via info@reigershoeve.nl

25 mei 2020

Plantjes van Sap

Wist u dat Kwekerij Sap nu al meerdere jaren planten doneert aan de Reigershoeve? 

Ook nu weer is het terras voor Oosterweg 5D prachtig aangekleed met de mooiste bloemen en planten. Bedankt kwekerij Sap voor het opvrolijken van onze tuin en daarmee onze bewoners!

2017, Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment

Top