• Een buitengewone woonzorgboerderij voor mensen met dementie

Vrijwilligers

Er gebeurt veel op de Reigershoeve. Eigenlijk …. heel veel. Naast de professionele krachten zijn er nu 70 vrijwilligers op de Reigershoeve. De professionele krachten werken vooral met en voor de bewoners, de vrijwilligers helpen in één van de woningen of zij werken in de tuin of voor de dieren. Ook zijn er vrijwilligers gastheer/gastvrouw in ontmoetingsruimte De Vrolijke Merrie of zij zijn betrokken bij de groepsactiviteiten voor bewoners en bezoekers van de dagbesteding. Daarnaast verrichten vrijwilligers onderhoud en doen klussen.

Vrijwilliger zijn bij de Reigershoeve heeft een grote toegevoegde waarde voor de bewoners, bovenop wat onze professionele medewerkers doen.

Woning vacatures

Woning C:

 • Vrijwilligers voor hulp in de avond; o.a. voor het koken, klusjes na het eten, strijken etc.
 • Iemand die wil fietsen met een bewoner met de electrische duo-fiets of electrische rolstoelfiets.

Woning D:

 • Vrijwilligers voor ondersteuning en activiteiten op maandag en donderdag, en met name in het weekend.
 • Vrijwilligers voor ondersteuning en één op één contact op maandagavond en donderdagavond, en met name in het weekend.
 • Vrijwilligers voor verschillende activiteiten (o.a. wandelen, fietsen, sjoelen, haar- en nagelverzorging).
 • Iemand die met een bewoner wil biljarten of de hond wil uitlaten. Dit kan 1 of 2 keer per week in de ochtend of de avond.
 • Vrijwilligers om boodschappen te doen op maandag en donderdag of dinsdag en vrijdag. Er is een hiervoor een auto beschikbaar.
 • Iemand om huishoudelijk taken te verrichten. 

Woning E:

 • Een vrijwilliger die met een van onze bewoners wil wandelen, praten over het geloof van de bewoner (Katholiek) en foto's kijken, nabijheid is heel belangrijk voor deze bewoner.

Woning F:

 • Vrijwilligers om individuele activiteiten met de bewoners te doen en voor individueel contact. Tijden hiervan zijn: maandagmiddag en avond, woensdagmiddag, donderdagavond, vrijdagmiddag en avond en in het weekend gedurende de hele dag en 's avonds.

Dagbesteding vacatures

Activiteiten

Vrijwilligers die willen helpen bij de activiteiten op de dagbesteding op maandag, vrijdag en zaterdag, in de ochtenden en/of de middagen.

Vrolijke Merrie (ontmoetingsplek)

Gastvrouwen en/of heren voor woensdagmiddag, vrijdagochtend en vrijdagmiddag.

Chauffeurs

Chauffeurs voor het rijden op de personenauto van de Reigershoeve. Het betreft het halen en/of brengen van deelnemers van de dagbesteding voor de regio Castricum/ Limmen. De tijden zijn van 9:00 tot 10:00 en 16:00 tot 17:00. Op dit moment is er geen vacature voor chauffeurs.

Algemene vacatures

Tuin

 • Vrijwilligers die één of meerdere dagdelen mee willen helpen bij het onderhouden van de grote moestuin, beweegtuin, weide en de bloem- en plantenperken. Met uitzondering van zondag kan er elke dag gewerkt worden.

Dieren

 • Vrijwilligers die 1 keer per week, of meer, beschikbaar zijn om de dieren eind van de dag te voeren. Het gaat om maandag, dinsdag, woensdag en zondag tussen 16.00 en 19.00 uur.

Klussen

 • Vrijwilligers die op vragen van medewerkers willen zorg dragen voor onderhoud of voorbereiding van activiteiten.

Ben je al vrijwilliger en heb je tijd en zin om nog iets erbij te doen? Ben je nieuwsgierig naar een vrijwilligersbaan op de Reigershoeve? Wil je meer informatie over één van de vacatures?

Stuur dan een bericht aan vrijwilligers@reigershoeve.nl. Je reactie komt dan bij Dieneke Smit terecht, zij zal contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Nieuws

14 november 2018

Jubileumeditie Snavelklepper

Ter ere van ons 5-jarig bestaan op 1 oktober 2018, hebben we een jubileum editie van onze Reigershoeve-nieuwsbrief uitgebracht.

14 juni 2018

Snavelklepper

Het heeft even geduurd maar... Er is weer een nieuwe Snavelklepper!

13 maart 2018

Promotie-onderzoek

Op 23 februari promoveerde Dieneke op haar onderzoek naar betrokkenheid in activiteiten en welbevinden van mensen met dementie die in woonzorgvoorzieningen wonen.  

2017, Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment

Top