• Een buitengewone woonzorgboerderij voor mensen met dementie

Promotie-onderzoek

Gepubliceerd op 13-03-2018

Op 23 februari promoveerde Dieneke (bestuurder van de Reigershoeve) op haar onderzoek naar betrokkenheid in activiteiten en welbevinden van mensen met dementie die in woonzorgvoorzieningen wonen, aan de VU in Amsterdam. Dieneke vond in haar onderzoek dat activiteiten belangrijk zijn voor het welbevinden van mensen met dementie, ook voor mensen met zeer ernstige dementie. Helaas werden activiteiten nog maar weinig aangeboden, en er waren grote verschillen tussen woonzorgvoorzieningen. In haar proefschrift doet zij verschillende aanbevelingen voor de praktijk. Zoals het integreren van activiteiten in de dagelijkse zorg, het beïnvloeden van de ervaren werkdruk, en het creëren van een kleinschalige zorgomgeving om het doen van activiteiten makkelijk te maken. Download hier het proefschrift dat zij schreef. 

Andere nieuwsitems

14 november 2018

Jubileumeditie Snavelklepper

Ter ere van ons 5-jarig bestaan op 1 oktober 2018, hebben we een jubileum editie van onze Reigershoeve-nieuwsbrief uitgebracht.

14 juni 2018

Snavelklepper

Het heeft even geduurd maar... Er is weer een nieuwe Snavelklepper!

11 oktober 2017

Film Mooi Werk

Stichting WarmThuis en de Reigershoeve hebben samen een film gemaakt over het werken in de zorg voor mensen met dementie

01 oktober 2017

Snavelklepper

Er is weer een nieuw editie van de Snavelklepper!

01 april 2017

Snavelklepper

Er is weer een nieuw editie van de Snavelklepper!

11 december 2016

Snavelklepper

Er is weer een nieuw editie van de Snavelklepper!

2017, Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment

Top