• Normal
  • Increase

Current Size: 90%Inschrijven nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwtjes en activiteiten van de Reigershoeve? Meldt u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Vrijwilligers

 
Er gebeurt veel op de Reigershoeve. Eigenlijk …. heel veel. Naast de professionele krachten zijn er nu 70 vrijwilligers op de Reigershoeve. De professionele krachten werken vooral met en voor de bewoners, de vrijwilligers helpen in één van de woningen of zij werken in de tuin of voor de dieren. Ook zijn er vrijwilligers gastheer/gastvrouw in ontmoetingsruimte De Vrolijke Merrie of zij zijn betrokken bij de groepsactiviteiten voor bewoners en bezoekers van de dagbesteding. Daarnaast verrichten vrijwilligers onderhoud en doen klussen.

 

Wij zoeken vrijwilligers voor:

 
Specifieke vacatures op het moment:
 
Gastvrouwen/ -heren gezocht voor de Vrolijke Merrie voor voor de maandagmiddag, woensdagmorgen en vrijdagmiddag. Naast het serveren van de diverse dranken, opruimen en het sfeer creeren in de Merrie, moet men bereid zijn om op verzoek te assisteren bij de activiteiten van de dagbesteding.
 
We zijn op zoek naar iemand die met een bewoner wil biljarten of de hond wil uitlaten.
 
We zijn op zoek naar iemand die 2 maal in de week boodschappen wil doen voor de woning. Dit kan op maandag en donderdag of op dinsdag en vrijdag. Het doen van de boodschappen kan alleen, maar ook samen met een bewoner.
 
Wij zijn op zoek naar chauffeurs voor op de personenauto, voor het halen en brengen van mensen naar de dagbesteding. Dit is voor alle dagen, met uitzondering van zondag. De tijden zijn 's morgens rond half 10 en 's middags rond 4 uur. De ritten zijn naar Castricum/ Limmen.
 
 
 

ACTIVITEITEN op de Reigershoeve

Vanaf 1 februari 2016 is er gestart met het aanbieden van activiteiten voor de bewoners. Dit vindt plaats op de maandag-, dinsdag-, woensdag-, en donderdag- en vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur.
 
Voor de groepsactiviteiten zijn vrijwilligers van harte uitgenodigd en zeer welkom om dit mee te helpen verzorgen.
Op maandag worden er beweegactiviteiten gedaan,
op dinsdag kookactiviteiten,
op woensdag creatief atelier,
op donderdag muziekacitiviteiten,
en op vrijdag wordt er een mooie film gedraaid in onze thuisbioscoop en is er reminiscentie activiteit.
 
Lijkt het je leuk om wekelijks of tweewekelijks bij een van deze activiteiten te assisteren? Meldt je dan aan via vrijwilligers@reigershoeve.nl .
 
Voor de activiteiten die verzorgd worden voor de mensen die de dagopvang bezoeken wordt een maandelijks activiteitenprogramma gemaakt.
Vind je het leuk om eenmalig of zo nu en dan bij een van die activiteiten aanwezig te zijn en te helpen dit tot een succes te maken dan kan dit per activiteit. Je kunt je ook daarvoor aanmelden via vrijwilligers@reigershoeve.nl .

De WONINGEN

In de 4 woningen wonen in totaal 24 tot 27 bewoners. In iedere woning werkt gedurende de dag een woonzorgbegeleider, die de bewoners begeleidt en ondersteunt bij de dagelijkse gang van zaken, en die het huishouden voert. Vrijwilligers helpen in de woningen: een praatje of spelletje met een bewoner, een wandeling, maar ook hulp bij het bereiden van de maaltijd en tijdens de maaltijd. Voor - met name - ‘in de middag vanaf 16 uur t/m het eten’ zoeken we vrijwilligers voor iedere woning. Natuurlijk eet je dan ook zelf mee. 
 

Het TUINTEAM

De grote tuin van één hectare bestaat uit een planten- en bloemenperken, een boomgaard, een moestuin, verhoogde plantenbakken, een dierenweide, plantvakken voor groenten en kruiden, een plantenkas en een beweegtuin.
De werkzaamheden bestaan uit het seizoen gebonden onderhouden van alle onderdelen van de tuin, het tuingereedschap, de kas en de schuur. Bij voldoende vrijwilligers kan iedere vrijwilliger naar keuze een eigen deel van de tuin onderhouden. Doel is het creëren en onderhouden van een belevingstuin voor bewoners en bezoekers van de dagopvang. 
Vrijwilligers die in de tuin willen komen werken zijn elke gewenste dag welkom.

 

 

Ben je al vrijwilliger en heb je tijd en zin om nog iets erbij te doen? Ben je nieuwsgierig naar een vrijwilligersbaan op de Reigershoeve? Wil je meer informatie over één van de vacatures?

 
Stuur dan een bericht aan vrijwilligers@reigershoeve.nl. Je reactie komt dan bij Gerda Spiering terecht. Zij is onze vrijwilligerscoördinator en zal contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.